dimecres, 10 de juny del 2009

RECORDANT EN XESCO BOIX

El pioner de l’animació a Catalunya

El proper 21 de Juliol farà 25 anys que ens deixà en Xesco Boix, ja s'estan fent per tot el país molts actes de recordatori i de homenatge , mi vull sumar en aquest bloc , reproduint algunes coses que he llegit d'ell.
Xesco Boix i Masramon va ser el pioner de l’animació en aquest país. La seva feina és encara eina de treball per a mestres i educadors i el seu material continua vigent. Al llarg de la seva vida va gravar 35 discos i cassettes i publicar 10 llibres. A més, va fer més de 6.000 cantades en directe, majoritàriament per a la mainada. La seva feina va esdevenir una lluita pacífica, però lluita. L’arma va ser una guitarra, l’eina, les cançons i la voluntat, la de canviar tantes i tantes coses.

Xesco Boix: “...Em fa molta il·lusió poder cantar a la vostra escola...Jo he arribat a la conclusió de que els adults estan tocats del bolet...(rialles)...No tots sortosament. Els grans diuen mentides, no compleixen la paraula donada, estan gairebé ensopits, la imaginació no els funciona, es compliquen innecessàriament la vida...Ras i curt que estan tocats del bolet...(noves rialles)...Si us plau: no els imiteu pas!”

Mes informació a: http://www.xesco.cat/

1 comentari:

Laura ha dit...

Hola,

Coneixes www.xesco.cat? És un web que pretén aglutinar totes les activitats que entitats, escoles,...organitzen aquest any en record de Xesco Boix. És un web per anar contruïnt entre tots, així que t'animem a donar-hi un cop d'ull i participar als fòrums! A més, si vols podem linkar-hi el teu blog a la secció d'enllaços d'interès.

Fins aviat!