dilluns, 26 de setembre del 2011

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL EN CATALÀ




Els Creedence Clearwater Revival, fou un grup de Rock, format a Berkley ( California ) que va tenir una durada curta, del Gener de 1968 a Octubre de 1972, però que en aquest curt espai de temps, varen gravar set discos, amb un bon grapat de cançons, que avui dia, quaranta anys després encara s'escolten.
 
Varen arribar a tenir, juntes, set cançons entre les vint primeres de les llistes D'èxits dels Estats Units, en aquest anys els Creedence, venien més discos a els Estats Units que els mateixos Beatles o els Stones.


Els components del grup eren : Doug Cliford a la bateria, Stu Cook al baix, Tom Fogerty a la guitarra rítmica i John Fogerty, cantant, compositor, guitarra solista i líder del grup.

Com a concerts més emblemàtics del grup cal destacar el de Woodstock del 1969 I el del Albert Hall de Londres de 1970.
Fa uns anys, el grup Matamala va gravar una versió que en Titot ( Brams ) va fer de la cançó, popularitzada per els Creedence : The Midnight Special amb el nom de L'Expres de Mitjanit. Això em va fer esperonar per fer adaptacions en català de les cançons de Creedence Clearwater Revival i d'en John Fogerty. Actualment ja tinc fetes 17 adaptacions , que juntament amb L'Expres de Mitjanit ja tinc a punt per cantar en public

El llistat de cançons és :

L’expres de mitjanit ( The Midnight Special )
Qui pararà la pluja? ( Woll stop the rain? )
Mirant per la porta del darrera (Lookin’ out my back door)
Lodi
Camps de cotó ( Cotton Fields )
Vull fer cançons per a tot-hom (Wrote a song for everyone )
Vinga que s’aixeca el vent ( Up around the bend )
Mentres pugui veure la llun ( Long as i can see the light)
Has vist mai la pluja? ( Have you ever seen the rain? )
Déjà Vu
Hello Mary Lou
El tren del sud ( Southern Streamline )
Proud Mary
Somiant Cançons ( Dream – Song )
Surt una mala lluna ( Bad moon rising )
Totes les meves nits ( Blue moon nights )

Nascut al pantà ( Born on the bayou )


Moltes de les seves cançons són considerades, veritables icones del Rock i han estat versionades per gent tant coneguda com : Bruce Springsteen, Bon Jovi, Elvis Presley, Tina Turner, Status Quo, Tom Jones, U2, Rem, Dire Straits, Nina Simone, Johnny Cash, Jerry Lee Levis, Ramones, Bob Dylan, George Harrison, Patti Smith, Emmylou Harris o Elton John.

dilluns, 19 de setembre del 2011